zde se nacházíte:
Úvod > Život v obci > Hlášení obecního rozhlasu > 9. října 2024

9. října 2024

9.10.2024

Vážení spoluobčané, Naše obec má zájem pomoci Vám s řešením energetických úspor. V naší obci proběhne místní šetřeni pro zpracování Energetické koncepce obce. V tomto a příštím týdnu Vás navštíví mládež z místních stárků a chasy a budou potřebovat odpovědí na několik otázek ohledně energií u Vás v domě. Nachystejte si prosím vyúčtování elektřiny a plynu za poslední rok. Žádáme Vás tímto o spolupráci. Nikdo Vám nebude nabízet žádné výrobky a k ničemu se nezavazujete. Vše je anonymní. Dotazník také můžete vyplnit na našich stránkách.

Knihovna Brumovice oznamuje, že bude mít ve čtvrtek 10. října mimořádně otevřeno od 14:00 do 17:00 hodin.

Pan doktor Blanář nebude v pátek 11. října ordinovat. Po předchozí telefonické dohodě zastupuje paní doktorka Donné.

Paní doktorka Burýšková nebude do 10.října ordinovat. Zastupuje pan doktor Kolegar - Židlochovice.

Paní doktorka Donné  a pan doktor Blanář oznamují, že bude od října probíhat očkování proti chřipce a covidu.

Firma Ludes z Třebíče bude prodávat v pátek 11. října od 13:00 do 13:15 hodin u sokolovny výpěstky českých šlechtitelů. Ovocné stromky a dřeviny: Jabloně, hrušně, třešně, višně, meruňky, švestky, ryngle, jablko-hrušeň, meruňko-švestka Sloupové jabloně.  Angrešt, rybíz (stromkový i keř),maliny, kanadské borůvky. Rakytník řešetlákový (včetně samců) ,Muchovník  (indiánská borůvka),Goji (Kustovnice čínská).

Firma BLANÁŘ NÁBYTEK Brumovice pořádá tento pátek 11.října a sobotu 12. října velký výprodej postelí, matrací, látek a dalšího materiálu za výprodejové ceny. Otevřeno bude v pátek od 9 do 17 hodin, v sobotu od 8:00 do 12:00 hodin. Výprodej bude probíhat v obloukové hale a prodejně v Brumovicích. Více informací na www.blanar.cz.

Květinový ateliér Síma váže v Terezíně, přijímá objednávky na věnce a kytice různých velikostí z chvojí k uctění památky zesnulých. Objednávky jsou přijímány do 20. října telefonicky 601 158 818 a nebo přímo v ateliéru na adrese Terezín 56. Také Vám nabízí řezané květiny, pokojové a venkovní rostliny, sezónní dekorace, stylové vázy a obaly.

Pozvánky na akce : 

Sdružení Kořeny z.s. Morkůvky Vás srdečně zve na besedu s názvem Zaniklé vsi na Kloboucku a život lidí ve středověku s přednášejícími prof. PhDr. Josefem Ungerem a PhDr. Emilem Kordiovským, která se koná v kulturním domě v Morkůvkách ve čtvrtek 10. října v 18:00 hodin. Vstupné je dobrovolné.

Paní Lenka Bukovská pořádá jednodenní zájezd do termálních lázní Dunajská Streda v sobotu 12. října odjezd v 6:30 hodin Bořetice a 6:40 hodin z autobusového nádraží Velké Pavlovice. Cena dospělý 700,- Kč a senior 680,- Kč. Přihlásit se můžete u paní Lenky Bukovské na tel. čísle 731286026.

Centrum 3G Bořetice vás zve na dětský bazárek, který se bude konat 12.října od 8:00 do 13:00 hodin v kulturním domě Bořetice. Přijďte si nakoupit pro vaše ratolesti. Na místě bude možné zakoupit i něco na zub např. kuře na paprice s těstovinou nebo bramborák. Nákupem podpoříte sbírku na podporu nemocné Viktorky nebo neziskový spolek S nadějí. 

Divadelní spolek bratří Mrštíků vás zve do divadla v Boleradicích. V sobotu 12.10. v 19:30 uvede domácí soubor operetku Na tý louce zelený. Jedná se o poslední představení před její derniérou na konci října. V neděli 13.10. v 17 hodin můžete shlédnout baladický příběh Havrane z kamene v podání souboru Břetislav z Břeclavi. Vstupenky můžete koupit v pokladně divadla nebo na webu www.boleradice-divadlo.cz. Kompletní program divadla najdete na webu www.boleradice-divadlo.cz či na nástěnce před divadlem. 

Farní sbor Českobratrské církve evangelické zve na divadelní představení Good Job, které provede divadl jednoho herce Martina Horáka v nedělí 13.10. od 14 hodin, představení je vhodné pro ději a jejich rodiče. Dále si vás dovolujeme pozvat na koncert vokální hudby osmihlasého komorního sboru z Horní Lužice, který se v evangelickém kostele v Kloboukách u Brna uskuteční 14.10. od 18:00 hodin. Těšíme se na setkání.