zde se nacházíte:
Úvod > Život v obci > Hlášení obecního rozhlasu > 13. března 2020

13. března 2020

13.3.2020

Důležitá sdělení:

Vláda vyhlásila nouzový stav v zemi. Platit začal dne 12.3. 2020 od 14:00 po dobu 30 dnů. Od pátku 6:00 se také plošně zakazují veškeré akce, které přesahují počet 30 osob. Opatření se vztahuje na kulturní, sportovní, náboženské akce, slavnosti, poutě, přehlídky, trhy a další akce. 

Zakazuje se také pobyt v restauracích a hospodách mezi 20:00–6:00 hodinou a posilovnách. A úplný zákaz platí pro provozy, které poskytují stravovací služby v nákupních centrech. Vláda také rozšířila zákaz výuky o základní umělecké školy.

Vážení spoluobčané, na základě výše uvedeného nařízení stavu nouze pro naši zemi bude uzavřena mateřská škola v Brumovicích a to od pondělí 16.3. do odvolání.

Obecní úřad oznamuje, že na základě vyhlášení nouzového stavu v zemi nebude v provozu knihovna naší obce do odvolání.

Starosta města Klobouky u Brna oznamuje, že v souvislosti s mimořádnými okolnostmi, které nastaly z důvodu epidemie koronaviru, bude Městský úřad Klobouky u Brna otevřen pro veřejnost pouze v úřední dny, a to v pondělí a ve středu, vždy od 7 do 17 hodin. V ostatní dny bude úřad pro veřejnost uzavřen.

Římskokatolická farnost Brumovice oznamuje, že z rozhodnutí diecézního biskupa Vojtěcha se až do odvolání ruší všechny veřejné bohoslužby, společné pobožnosti, modlitební setkání a jiná shromáždění ve farnosti. Mše svaté budou slouženy v obvyklých časech bez účasti lidu na úmysly, na které byly dohodnuty. Věřící jsou zváni k domácí četbě Písma, ke společným modlitbám v rodinách a sledování bohoslužeb v TV NOE či Rádiu Proglas. Každý den večer ve 20.00 hodin je možné se spojit modlitbou růžence za zastavení pandemie koronaviru a za ochranu našich rodin. Zároveň je v úterý 17. března na tento úmysl vyhlášen celodenní půst či almužna na dobrý účel.

  Komerční zprávy: 

Firma JUKKA bude prodávat v pátek 13. března 2020 od 13.30 - 14.30 hodin u sokolovny následující stromky k jarní výsadbě. Jabloně, hrušně, meruňky, nektarinky, broskve, odolné švestky vhodné na pálení, ryngle, durancie, třešně, višně, třešňovišně, běžné i sloupovité odrůdy, oskeruše, jeřáb, jedlé kaštany, roubované ořešáky, keřové a stromkové rezistentní angrešty a rybízy, rakytníky, lísky, ostružiny,  maliny, stolní vinnou révu, kanadské borůvky, amelanchier, kiwi, fíky, kaki, růže, rododendrony, azalky,   převislé vrby, sazenice jahod ,  a jiné. 

V sobotu 14.3.2020 vám firma Ludes z Třebíče nabídne výpěstky českých šlechtitelů. Prodej proběhne v 15:15 až 15:30 u sokolovny. Ovocné stromky a dřeviny: jabloně,hrušně,třešně,višně,meruňky,švestky,ryngle,broskve,ořešák angrešt,rybíz,maliny, Léčivky: Rakytník řešetlákový (včetně samců), Klanopraška čínská, Kustovnice čínská a další… 

Firma Eon oznamuje občanům, že se budou provádět odečty elektřiny všech dodavatelů od 18.3 do 21.3.2020. Prosíme občany o zpřístupnění elektroměrů.

Základní škola a Mateřská škola Brumovice oznamuje, že se ve středu 18.3. uskuteční sběr papíru. Papír můžete ke škole navážet od této soboty. Děkujeme

Kamenická firma Suchánek nabízí opravy starých pomníků, stavbu nových pomníků, dodání zákrytových desek ze žuly a další. Firma bude příjmat objednávky na místním hřbitově za jakéhokoliv počasí v sobotu, dne 14.3. od 14:30 do 15:00 hodin.

Městská střední odborná škola v Kloboukách u Brna si počátkem roku  2021 připomene 100. výročí založení školy. Vyzýváme všechny bývalé absolventy , pedagogické i provozní zaměstnance školy a ostatní přátele školy, aby nám poskytli kontakty na absolventy ve třídách, zapůjčili dobové foto, diplomy a jiné materiály. Kontaktujte prosím : MěSOŠ Klobouky u BrnaTel.: 519 419 211-213, 601 380 227 E-mail :     vyroci100@sosklobouky.cz Děkujeme za pochopení a těšíme se na společné setkání.